Австрија ќе забрани носење муслимански марами во градинките и училиштата

Владата на Австрија планира да забрани, девојчињата од муслиманска вероисповест да носат марами во градинките и основните училишта, соопшти денеска австрискиот вицеканцелар и лидер на десничарската...