Издаден налог за апсење на синовите на Хосни Мубарак

Ала и Гамал Мубарак, заедно со уште неколкумина други лица, се обвинети за кршење на правилата на работа на берзата и на централна банка, со што на илегален начин оствариле профит. Судското рочиште против нив е закажано за 20 октомври