Реизбор: Давор Шукер на чело на хрватскиот фудбал до 2021 година

На изборното Собрание на Хрватскиот фудбалски сојуз (ХНС) што се одржа денеска во Загреб, поранешниот репрезентативец на „коцкестите“ доби 48 гласа, тројца беа воздржани, а против гласаше само Дарио Шимиќ