Враќањето на Талибанците-катастрофа за новинарството во Авганистан

Meѓународната федерација на новинари, изрази загриженост за состојбата во која се наоѓаат новинарите во Авганистан откако со земјата завладеа Талибанскиот режим.  Шефот на Меѓународната федерација на...

Темни облаци над медиумите во Авганистан: Стотици новинари бараат помош, повеќето се жени

„Паника и страв“ владее меѓу авганистанските новинари, особено новинарките, соопшти Меѓународната федерација на новинари (ИФЈ), истакнувајќи дека добиле „стотици барања за помош“ од медиумските работници на...