Македонија со нови 718 ковид случаи во изминатите 24 часа, починаа 14 лица од кои девет целосно вакцинирани

Министерството за здравство (МЗ) информира дека, согласно податоците од Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), во последните 24 часа се регистрирани 718 случ.аи на ковид-19, починале 14...

Почина едногодишно дете со ковид-19 кое имало неколку хронични заболувања, a последните пет дена дишело на респиратор

Според податоците добиени од Клиниката за детски болести, станува збор за дете кое престојува во дом за деца без родители во Битола. Детето повеќекратно  наназад било хоспитализирано...