Димовски: Пендаровски сè уште е во чевлите на СДСМ, чувме дијагнози, но не и решенија

ВМРО-ДПМНЕ со став дека наместо да гради мостови и помирување, македонскиот претседател во своето прво обраќање ги продлабочил поделбите. Опозициската партија со забелешки дека не слушнале ништо во однос на последните изјави за Гоце Делчев и за иселувањето на младите

Димовски прашува, Заев одговара – Законот за јазиците во фокусот

Во своите одговори, Премиерот рече дека Законот за јазици има европско знаменце согласно Европската конвенција за човекови права, а воедно потенцираше и дека Владата досега исплаќала долгови за глупости како згради и споменици направени од власта на Груевски