Сојуз на спортови на Скопје ги додели наградите „13 ноември“: Лауреати Дејан Горгиевски и Илина Арсова

Традиционално, по повод денот на ослободување на Град Скопје, Сојузот на спортови на Скопје ja доделува наградата „13 Ноември“. Годинава, на предлог на Комисија за награди...

Арсова: Дојдов заради еден врв во Перу, но изборот беше огромен па затоа останав во Еквадор

Најпознатата македонска алпинистка, Илина Арсова која ги искачи сите највисоки врвови на седум континенти, деновиве се искачи на  еден од највисоките и најтешките за освојување во...

Арсова: Наша публика е планината, сувата карпа и снегот

Таа е прва Македонка која успеа да ги искачи сите седум највисоки врвови на седумте континенти на планетата Земја. Врвот Винсон е последниот на листата по Аконкагва во Јужна Америка, Килиманџаро во Африка, Еверест во Азија, Елбрус во Европа, Денали во Северна Америка, Пунџак Џаја во Австралија и Океанија