„Фајзер“: Нашата вакцина дава силен имунолошки одговор кај деца на возраст од 12 до 15 години

Американската фармацевтска компанија „Фајзер“ денеска објави дека нејзината вакцина против ковид-19 давала силен имунолошки одговор против болеста за време на истражувањето кај деца на возраст од...