Трета заедничка вежба: Иран, Русија и Кина почнаа поморски маневри на северот на Индиски Океан

Иран, Русија и Кина денеска почнаа заеднички поморски вежби во Индискиот Океан чија цел е зголемување на поморската безбедност. Иранската државна телевизија наведува дека во вежбите...