Проф. д-р Даниловски: Индискиот сој нема да ја наруши епидемиолошката состојба, треба помасовна вакцинација

Индискиот сој на коронавирусот, за којшто здравствените власти денеска потврдија дека е откриен и во нашата земја, официјално е пријавен на 53 територии, според Светската здравствена...