Корона-вирус и новата „инфодемија“: Јадете повеќе лук!

Наместо да се шири страв и паника, треба само да се подготвиме. Затоа што бројот на заразени (надвор од Кина, н.з.) е 146, и тоа според сите стандарди, е многу ниско“, изјави генералниот директор на Светската здравствена организација, Тедрос Аданом Гебрејесус. Фактите, повторно, се следни: Не помагаат маски за дишење, антибиотици, вакцини или лук, помага: редовно миење раце и избегнување директен контакт со заболени