Според Индекс на активна транспарентност: Врвот за Министерството за одбрана

Центарот за граѓански комуникации денеска го објави рангирањето на институциите според проактивното објавување информации од јавен карактер. По министерството за одбрана следуваат осум општини предводени од Велес. Министерствата и општините и натаму објавуваат најмалку информации за финансиите