СДСМ ја почнува кампањата од Струмица, ВМРО-ДПМНЕ од Охрид, ДУИ од Преспа

Алијанса за Албанците и Алтернатива ќе ја отвори кампањата со презентација на програмата во својот глаев изборен штаб во Старата скопска чаршија, а ДПА со посета на гробот на Арбен Џафери и со презентација на платформата во Тетово. Политичката платформа „Македонски концепт“ тргнува во предизборна кампања од пред ЕУ Инфо центарот во Скопје, а ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија од Битола