Проф. д-р Грозданова: Ако здравствените работници се промотори на невакцинирањето, ако не веруваат во науката, тогаш не би требало да бидат дел од здравството

Би била најсреќна кога свеста кај луѓето се поттикнува индивидуално, но тоа не е случај. И овие мерки кои сега се предлагаат, се носат и во...

Чернева: Проширувањето на ЕУ е стратешки интерес на Бугарија, новата влада се надевам ќе сфати

Во позадина на интензивирање на билатералните односи, новиот парламент може да ја ревидира својата рамковна позиција и да даде зелено светло за старт на преговори Кој...