На Англичаните може да им биде забрането да присуствуваат на фудбалски натпревари поради расистички говор на Интернет

Британската министерка за внатрешни работи Прити Пател предложи закон според кој за расистички навреди на Интернет на лице може да му биде забрането да присуствува на...

Кордалов: Од нас зависи дали на социјалните мрежи ќе има говор на омраза или аргументи

Неопходно е постојано да нагласуваме дека социјалните мрежи се обичен канал, односно празен простор кој овозможува брза и неограничена комуникација за секој од нас, смета Бојан...

Нови хакерски напади: Вчера Министерството за образование, денеска за здравство

Министерството за здравство (МЗ) информира дека е хакирана и, во моментот, не функционира интернет страницата на ресорното министерство. Не функционираат ниту службените мејлови на вработените во...