Професор Зоран Матевски: Признавањето на МПЦ-ОА од Вселенската Патријаршија е плод на Преспанскиот договор

„Јавноста треба да знае дека овој чин е еден од плодовите на Преспанскиот договор. Без решавање на македонско-грчкиот спор за името ова немаше ни да се...