Хамас повика на ново палестинско востание против Израел

Радикално-исламстичкото палестинско движење Хамас повика на ново палестинско востание (интифада) против Израел. -Признавањето на Ерусалим како главен град на Израел од страна на американскиот претседател Доналд...