Турскиот премиер објави дека Каримов починал, Узбекистан молчи

Премиерот на Турција, Бинали Јилдирим во денешно обраќање на телевизија соопшти дека претседателот на Узбекистан, Ислам Каримов починал. Неговата информација не е потврдена од узбекистанските власти,...

Каримов во критична состојба, иднината на Узбекистан неизвесна

На 29 август беше соопштено дека претседателот на Узбекистан имал мозочен удар. Многу руски и узбекистански независни извори тврдеа дека Ислам Каримов починал но веста се крие додека се бара неговиот наследник.