Леталото што падна во Загреб стасало од правец на Унгарија, вонредно обраќање на хрватскиот министер за одбрана

Сите надлежни служби беа вклучени веднаш по падот на беспилотен авион од воен тип, кој според досега собраните податоци, навлегол во хрватскиот воздушен простор од исток...