Може ли Латинска Америка да ја пополни глобалната празнина во снабдувањето со нафта?

Одлуката на претседателот Владимир Путин да ја нападне Украина, заедно со воведувањето на сè построги санкции кон Русија, постојните ограничувања во снабдувањето и растечката постпандемија, ги...