Спасовски: Заштитено јавно здравје, одржана економија, остварени перспективи, фер избори

Преодната Влада во заминување во овој, речиси, деветмесечен мандат успешно одговори на предизивиците со кои беше соочена и отвори пат за новата влада, изјави техничкиот премиер на денешната прес-конференција

Aнкета на НДИ: Економија, антикорупција и јавното здравје се приоритети на гласачите

Речиси седум од 10 испитаници велат дека веројатно ќе гласаат. Четириесет и еден процент од сите испитаници изразуваат загриженост во врска со демократските стандарди на изборите, а 46 проценти изразуваат загриженост во врска со здравствените мерки за заштита, но за голем дел од нив оваа загриженост е намалена поради најавените протоколи на Министерството за здравство