Миленкоски: Чест е да се биде селектор на Турција

Договорот меѓу него и турската одбојкарска федерација е постигнат, промоцијата е најавена за наредната недела. Покрај клупскиот ангажман во Малије Мили Пјанго, во 2017 година го очекуваат квалификации за СП и настапи во Светската лига и на ЕП во Полска