Јован Митрески: ВМРО-ДПМНЕ продолжува со блокада на Собранието и на законите за финансиска помош на граѓаните

На денешната седница на собраниската Комисија за финансирање и буџет, конечно поминаа предлог одлуките за прераспределба на средства од Буџетот кои што се директно поврзани предлог...

СДСМ им подели примероци од Договорот за Фронтекс на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и Левица

Пратениците од СДСМ на денешната седница за пратенички прашања им поделија печатени примероци од Договорот со ЕУ за Фронтекс, на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и Левица, потпишан...

Пратеникот Јован Митрески повикува на дијалог: ВМРО-ДПМНЕ ја блокира работата на Собранието, чекаат 40 суштински закони

  Пратеникот на СДСМ Јован Митрески за „Утрински брифинг“ истакна дека состојбата во Собранието, не само во врска со именувањето на нови уставни судии на испразнетите...