ЈСП ги потсетува редовните студенти запишани за прв пат во академската 2021/2022 за правото на годишен бесплатен билет

Ги информираме сите редовни студенти запишани за прв пат во учебната 2021/2022 година на некој од државните факултети во Скопје дека имаат право на користење на...

Случај ЈСП: За Чушков не е незаконски што фирмите се на иста адреса

Повеќе медиуми вчера објавија дека две штотуку формирани фирми Идкардс и Ит Плус смарт консалтинг минатиот месец добија два тендери од ЈСП во Скопје, вредни околу 200.000 евра, а седиштата им се на иста адреса

ЈСП: измена на возниот ред на линијата 25 до Средно Водно

Исто така ЈСП информира и дека од денеска (27.07.2018 година), автобуската постојка кај џамијата Јаја-паша кон Бутел е поместена за стотина метри после пешачкиот надвозник, односно стојалиштето сега е пред ОУ „Лирија“

„Бадникови поворки“ доби фактура од ЈСП за користење на 18 автобуси

Првиот работен ден по празниците, скопското јавно претрпијатие ЈСП на Здружението „Бадникови поворки“ му доставило фактура за користењето на автобусите за манифестацијата одржана на 6. јануари....

Од наредниот викенд, до Средно Водно само пеш или со автобус

Градот Скопје ќе воведе 2 нови пробни автобуски линии 25А и 25Б што ќе сообраќаат по принципот на шатл-линии, односно, автобусите ќе се полнат со патници на почетната станица и ќе возат без застанување до Средно Водно