Американскиот специјален пратеник за Авганистан Калилзад поднесе оставка-ќе го замени Томас Вест

Американскиот специјален пратеник за Авганистан Залмај Калилзад поднесе оставка на функцијата, потврди американскиот државен секретар Ентони Блинкен. Неговата оставка доаѓа на два месеца по повлекувањето на...