„Четири скокалници“: Штох победи во Инсбрук и на „лет“ е до историја

По Оберсдорф и по Гармиш Партенкирхен, полскиот ски-скокач триумфира и на првата станица од двете во Австрија, па доколку го повтори тоа и утре во Бишофсхофен ќе стане само втор натпреварувач со сите четири победи на традиционалната новогодишна турнеја. Досега тоа му успеа само на Свен Ханавалд во 2001 година

„Четири скокалници“: Штох ја брани титулата, прва станица Оберсдорф

Со денешните квалификации во Оберсдорф стартува 67 издание на новогодишната турнеја „Четири скокалници“. Натпреварот за бодови е утре по што најдобрите ски-скокачи ќе се преселат во Гармиш Партенкирхен на 1 јануари

Скијачки скокови: Камил Штох нов рекордер на Планица со 251,5 метри

Норвежанецот Роберт Јохансон (250 метри) беше првиот што го подобри најдоброто остварување на леталницата на Петер Превц од 2015 година. Повеќе од него, подоцна, доскокна Штефан Крафт (251 метар), за денот да заврши со најдолг скок на полскиот натпреварувач