Вонредна состојба во Отава поради протестите на камионџиите

Градоначалникот на Отава Џим Вотсон прогласи вонредна состојба поради десетдневните протести на камионџиите кои блокираа голем дел од канадската престолнина. „Одлуката зборува за „сериозната опасност и...