(Видео) Канзас на нозе: „Чифси“ по пола век го освоија Суперболот

Играчите на Канзас, во финалето што се одигра во Мајами, го совладаа Сан Франциско со 31:20, со пресврт во последната четвртина за што најголеми заслуги има Патрик Махомс, и за првпат по 1970 година ја заклучија титулата во своите витрини