Проектиран на 4,4 милијарди денари: Изгласан Буџетот за 2022 година, за капитални инвестиции 37,8 милијарди денари

Македонското Собрание, по петдневна расправа, вечерва со 63 гласа „за“, 36  „против“ и ниту еден „воздржан“ го донесе Буџетот за следната година. Буџетот е проектиран на...

Бочварски: Капиталните инвестиции растат, се очекува 80 проценти реализација

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски не се согласува со тврдењето дека реализацијата на капиталните инвестиции е ниска. Очекува капиталните инвестиции да растат бидејќи сега е период...