Парламентот на Ирак изгласа резолуција за заминување на војската на САД од земјата

Барањето е окарактеризирано како историско, го иницира премиерот Абел Абдул Махди и усвоено со мнозинство на гласови на попладневната вонредна седница која беше закажана по убиството на иранскиот генерал, Касем Сулејмани