Твитер забрани реклами на Касперски,се сомнева на разузнавачки врски

Компанијата „Твитер“ денеска соопшти дека забранила објавување на реклами на рускиот производител на компјутерски антивирус програми „Касперски Лаб“ на нејзината социјална мрежа, затоа што неговиот деловен...