Кацарска предлага правата и слободата да се заштитат со уставна тужба

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска денеска учествуваше на Охридската школа на природното право организирана од Центарот за стратегиски истражувања „Ксенте Богоев“ на МАНУ и поддржана...

Оценувањето на уставноста на Преспанскиот договор и Законот за јазиците ќе чека да се комплетира Уставниот суд

Уставниот суд функционира на граница од кворум и многу луѓе се засегнати од предметите кои заостануваат, како што се законите за социјална заштита, за јавно обвинителство,...

(ВИДЕО) Кацарска повторно предупредува на блокада на Уставниот суд: Зарем само пет судии да дискутираме за Преспанскиот договор?

Со истекот на мандатот на почетокот на декември годинава на судијата Вангелина Маркудова ќе настане блокада на Уставниот суд и со тоа дефинитивно угледот на Република...

Кацарска бара итно да се изберат четворица уставни судии: 16 предмети од државен интерес чекаат одлука

Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска, денеска испрати писмо до претседателот на Собранието, Талат Џафери, во кое изрази загриженост за состојбата со намалениот број на судии...

Ниеден случај на напад врз судија не е разрешен, само добиле заштита

Она што се знае е дека еден месец по уништувањето на возилото на судијката Белеска Пројкоска, охридската полиција притвори едно лице под сомнение дека ги оштетило возилата на судијката