Обвинителен акт против три лица – татко ја силувал родената ќерка, па ја продал на Косово, а мајката ја подведувала на проституција

Таа откако го запознала третообвинетиот со својата малолетна ќерка, употребувајќи физичка сила ја носела во неговата куќа и за паричен надомест од по 2.000,00 денари, а...

ДКСК е за прекршочна постапка и разрешување: Директор на ОУ во Општина Теарце ја вработил ќерката како библиотекарка

Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) на денешната 57-ма седница информираше дека директор на основно училиште во Општина Теарце ја вработил неговата ќерка како библиотекар во...