Систем кој убива луѓе, а не лебарки

Во тој исцрпувачки пат по ходниците и лавиринтите згаснуваат многу животи. И никој не одговара за тоа. И доколку тужите, на кого ќе гласи тужбата? На име на здравствениот систем, на тој гломазен апарат каде што се инволвирани сите, а никој не чувствува одговорност?