Командосите на Шарената Револуција одликувани со ордени за заслуги

Предводниците на Шарената Револуција, наречени „командосите“ денеска беа одликувани со ордени за заслуги пред граѓаните. Тие активно осум недели учествуваат на протестите низ Скопје, а дел од нив беа главни обучувачи на демонстрантите како да управуваат со чаталот за бојадисување