Ќучук: Верувам дека новите влади во Скопје и Софија ќе продолжат по патот на отворањето можности за подобро разбирање

Разговорите за минатото се важни, но важни се и разговорите за иднината, потенцира известувачот на Европскиот парламент за земјава, европратеникот Илхан Ќучук, на денешната панел дискусија...

Брнз: Македонската економија покажа дека може да се адаптира и да успее, треба да се подобри деловната клима

Граѓаните се снаоѓаат, но мора да изградиме нови основи на кои ќе базира идната економија, заклучи амбасадорката, која беше една од говорниците на првиот панел.  Големите...