Русија стави клуч на конзулатите на Летонија, Естонија и Литванија и ги протера вработените

Русија ги затвора конзулатите на три поранешни советски балтички земји, објави денеска руското Министерство за надворешни работи. Во соопштението се наведува дека конзулатите на Латвија во...