Над 7,2 милиони луѓе во светот се заразени со коронавирусот минатата недела-пад на бројот во Европа а зголемување во Азија

Бројот на нови случаи на инфекција со коронавирусот во светот надмина 7,2 милиони минатата недела. Инциденцата одговара на нивото во април, велат научниците кои ја следат...