Стејт департмент: Слабо и селективно спроведување на законите за борбата со корупцијата

Спроведувањето на законите за борба против корупцијата во Северна Македонија на моменти било слабо и селективно ги таргетирало владините критичари и прекршители на ниско ниво, се...

ЕУ: Бугарија да почне со пресуди за корупција

Американскиот Стејт Департмент спроведе санкции за шестемина Бугари поради корупција и 64 компании поврзани со нив. Ваквиот потег беше поздравен од водечките бугарски политичари, додека Европската...

Николовски: Ја прошируваме билатералната и трговската соработка со Руската Федерација

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски, овие три дена ја предводи владината делегација...

Николовски: Корупцијата и криминалот не познаваат граници, да изградиме подобар ссвет за сите нас

Криминалот не познаваат граници, мора да бидеме единствени во заложбите кои ги преземаме на  Генералното собрание на Обединети Нации, а кои се пренесуваат во целиот свет....

ГРЕКО бара реформи и конкретни резултати во Северна Македонија

На крајот на 2019 година, 15 земји беа посочени дека целосно не го почитувале четвртиот циклус на ГРЕКО, меѓу кои и Северна Македонија, заедно со Ерменија, Австрија, Чешка, Данска, Франција, Германија, Унгарија, Ирска, Луксембург, Монако, Полска, Португалија, Романија и Турција