Промовиран новиот Електронски систем за поднесување и следење на пријави до брзи услуги за граѓаните и превенција од корупција

Заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски и министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири,...

Шаќири на средба со Билјана Ивановска од ДКСК: Решени сме да ги завршиме реформите

Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири и вицепремиерот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски денеска се сретнаа...

Николовски – Задиќ: Австрија ги поддржува храбрите политики во борбата против корупција

Во рамки на работната посета на Виена, Република Австрија, денеска заменикот-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо...

Извештај: Пораст на активности за намалување на ризици од корупција при вработувања

Процентот на имплементација на препораките е на ниско ниво, односно не се забележува нивно целосно спроведување, но затоа се забележува пораст на преземени активности од институциите...