Владата ќе го менува законот за сведоци, СЈО ова го бара две години

Претходниот состав на Парламентот двапати одби вакви измени на Законот за заштита на сведоци, поднесени од СЈО и од екс пратеникот Павле Трајанов, а во меѓувреме се појави и случајот Крпач