Дворски игри или партиски маркетинг: Трајковски се повлече од трката за лидер на НСДП

Организацискиот секретар на Нова социјалдемократска партија (НСДП), Кристијан Трајковски на денешниот Конгрес на кој партијата треба да избере наследник на Тито Петковски, не се самокандидираше како...

Продолжуваат бранувањата во партијата на Тито Петковски, обвинувања за притисоци и закани

„Изминатиов период, во Нова социјалдемократска партија (НСДП) се води битка за иднината на партијата. Дали ќе биде демократска, прогресивна сила на македонската политичка сцена или ќе...

Кристијан Трајковски ја официјализира кандидатурата за лидер: Време е за прогресивна, обединета и гласна НСДП

Кристијан Трајковски, магистер по меѓународен менаџмент кој е еден од кандидатите за лидерската позиција на НСДП, избор кој треба да се случи на 4 јуни, откако...

Тито Петковски: Изборот на Мисовски е надвор од Статутот, за лидер на НСДП има 10 кандидати

Одлуката на Одборот за подготовка на петтиот конгрес на Новата социјалдемократска партија (НСДП) на вчерашната седница од која до медиумите беше испратена информација дека единствен кандидат...