ОЈО Скопје: Автобусот на „Дурмо Турс“ не бил технички прегледан по предвидените процедури

Техничкиот преглед на автобусот на компанијата „Дурмо Турс“, кој беше дел од големата сoобраќајна несреќа во близина на село Ласкарци, не бил реализиран според стандардните процедури....

Таравари во Ласкарци: Вие сте херои, ни одржавте лекција за хуманост и солидарност

За несебичната помош и залагање во обидот за извлекување на лицата од превртениот автобус на „Дурмотурс“, градонаќалникот на Гостивар истакна голема благодарност до жителите и вети помош од општината