Најави темелна истрага: Премиерот Рама јавно се извини на граѓаните за скандалот со објавените лични податоци

По вчера обелоденетиот скандал, со јавно објавениот список на плати, единствени матични броеви и работни места на 637.138 албански граѓани, функционери, политичари, јавна и државна администрација,...

Филмска измама преку „Messenger“: Се претставил како жена и украл лични податоци, па аплицирале и за брзи кредити

Првопријавениот П.С., информираа денеска од МВР, остварил комуникација преку апликацијата Messenger со лице од кочанско село, се претставил како женско лице и успеал да го убеди...

ДИК: Изборните органи да ги почитуваат одредбите од Законот за заштита на лични податоци

Деновиве во општинските изборни комисии (ОИК) согласно Изборниот законик веќе се поднесуваат листи за кандидати за советници во советите на општините и за градоначалници. Сите ОИК...

Фејсбук „крадел“ лични податоци од корисниците и преку игрите

Фејсбук крадел лични податоци на неговите корисници дури и преку игрите, тврди поранешниот менаџер на компанијата Сенди Паракилас, додавајќи дека профилите на социјалната мрежа претставуваат „стока...