ДУИ со дневен ред за утрешната лидерска на албанските партии, Села и Гаши за одложување по 17 август

За утрешниот состанок во 12 часот, ја предлагаме следната агенда: Статус на реализација на определбите од Заедничката декларација во претходниот мандат, Евалуација на предвремените парламентарни избори од 15 јули 2020 година; Формирање на меѓупартиски совет во согласност со заедничката декларација и утврдување на рокови за реализација на заедничките цели“, се вели во партиското соопштение на Демократската унија за интеграција

Двајца лидери на каталонското сепаратистичко движење во штрајк со глад

Според адвокатот на Хорди Санчез и Хорди Турул, тие одбиваат храна бидејќи шпанските судови не ги одобрија нивните бројни жалби. Од друга страна, пак, шпанската Влада уверува дека „лидерите на сепаратистите ќе имаат фер судење“

Колку имот пријавиле лидерите на парламентарните партии

Според најновите податоци кои ги обработила Антикорупциската комисија од имотните листови на новите пратеници, најимотен од лидерите е лидерот на СДСМ, Зоран Заев, иако речиси целиот негов пријавен имот е на име на родителите. Најмалку пријавен имот има лидерот на Демократската интеграција на Албанците, Али Ахмети.