Сопственикот на „Дака лифт“ поднел кривична пријава поради лажните сертификати, Обвинителството отвори истрага

Скопското јавно обвинителство отвори предмет во врска со наводите на Антикорупциската комисија според кои фантомска фирма со лажни сертификати добивала тендери за монтажа и сервисирање лифтови,...

Афера „Лифтови: Битолска фирма го добила тендерот и во Станбеното претпријатие, договорот е во мирување

И Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен и со деловен простор склучило договор со битолската компанија за сервисирање лифтови за која вчера Антикорупциската комисија...