Ќе се спаси ли домчето во Тафталиџе како културно наследство под налетот на новиот урбанистички план?

Објектот на месната заедница Тафталиџе, популарно наречен „Домче“  во првите години од своето постоење послужил за сместување семејства чии домови биле разурнати од земјотресот во Скопје...

Фирми на Сеад Кочан и Љубисав Иванов – Ѕинго под истрага на СЈО

Сопственикот на фирмата „Транс Мет“, Сеад Кочан, е првоосомничен во најновиот случај „Труст“ што го отвори Специјалното јавно обвинителство. Втор и трет осомничени се овластениот потписник...