Јовески: Има напредок во борбата против корупцијата, но има и активности што треба да се преземат, особено од Обвинителството

Тука би спомнал дека Обвинителството има отворено предмет за висок функционер во Владата, има за државен секретар во едно од министерствата, потоа има за обвинители, судии...

Јавниот обвинител Јовески на прва средба со новиот министер за правда Тупанчески

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески денеска оствари средба со министерот за правда Никола Тупанчески. На средбата, меѓу другото, се разговарало за измената на...

Обвинителството поднело обвиненија против 112 лица поради трговија со луѓе и деца

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески заедно со Бодан Лазаревски и Џељаљ Бајрами, јавни обвинители во Јавното обвинителство на Република Северна Македонија, денеска примија...

Јовески: Буџетот на Обвинителството е зголемен за околу 14 отсто, имаме недостиг од електро-инженери и техничари

Буџетот на Обвинителството за оваа година е зголемен за околу 14 отсто, истакна државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески во интервју за МИА. Тој нагласи дека во...

Следната година во пензија ќе заминат 20 обвинители, кадровските капацитети клучен предизвик за Јовески

Кадровските капацитети се клучен предизвик за Јавното обвинителство во 2022 година, оцени државниот јавен обвинител Љубомир Јовески денеска на традиционалната предновогодишна средба со шефовите на јавните...

Јовески: Телата на загинатите патници сѐ уште се извлекуваат од автобусот, тука ќе се врши обдукцијата, а биолошки траги ќе се земаат во Скопје

– Сѐ уште телата на изгорените патници се извлекуваат од автобусот, потоа следува идентификација на овие лица и најверојатно ќе треба биолошки  траги од роднини за...