Потфат за Гинис: Новогодишна елка со околу 5.000 лица на плоштад „Македонија“

Снимките со дрон се направени и пратени, а во наредните денови очекуваме одговор дали сме успеале за влез во Гинисовата книга на рекорди, вели скопскиот градоначалник, Петре Шилегов. Индијците го држат актуелниот рекорд на новогодишна елка од 2015 година во која учествуваа 4.020 лица

Систем кој убива луѓе, а не лебарки

Во тој исцрпувачки пат по ходниците и лавиринтите згаснуваат многу животи. И никој не одговара за тоа. И доколку тужите, на кого ќе гласи тужбата? На име на здравствениот систем, на тој гломазен апарат каде што се инволвирани сите, а никој не чувствува одговорност?