„Фридом Хаус“: Македонија напредува демократски, но сè уште е во групата хибридни

Во делот за земјава, во извештајот на невладината организација од Вашингтон, е евидентиран прогрес, како на пример во областа на независните медиуми, меѓутоа, исто така, стои и дека неодамнешните случувања во врска со одложувањето на вонредните парламентарни избори поради пандемијата на ковид-19 го доведуваат во прашање напредокот во иднина

Само третина од Македонците би жртвувале лични права во борбата со Ковид-19

Целосно се подготвени со тоа 32 отсто од испитаниците, 43 отсто се согласуваат, 13 отсто не се согласуваат, а шест отсто воопшто не се согласуваат, покажува анкетата на „Брима Галуп“

Проект „Македонија без кал“: Санација на 450 километри локални улици и патишта

Со него ќе биде опфатена патна инфраструктура во 80 општини и Град Скопје со 70 милиони евра кредит од Светска банка со рок на отплата од 15 години, грејс период од пет години и каматна стапка од шестмесечен еурибор